Kwaliteitsnormen

De hoge kwaliteit van onze zand- en grondstofproducten is de basis voor ons succes. We leveren deze hoge kwaliteit omdat we beschikken over onze eigen kwaliteitsdienst en laboratorium waarmee we altijd de gewenste kwaliteit kunnen waarborgen.

Door een goede beheersing van het totale productieproces en de voortdurende bemonstering voldoet ons product altijd aan de kwaliteitsnormeringen. We leveren zand onder BRL 9321, Schone-grond-verklaring en een CE-markering.

Roelofs hecht bovendien veel waarde aan duurzaamheid. Dit doen we bijvoorbeeld door gebruik te maken van zeer moderne, elektrisch aangedreven, zandwinwerktuigen en klasseerinstallaties. Deze installaties werken geheel op door waterkrachtcentrales opgewekte elektriciteit. Recent onderzoek liet zien dat de zandwinlocaties van Roelofs een buitengewoon lage CO2 uitstoot hebben.

Het uiteindelijke ophoogzand en geklasseerde industriezand wordt dan ook geheel CO2 neutraal gewonnen. Het zand wordt geladen met behulp van door dieselmotoren aangedreven shovels. Het gaat daarbij om de nieuwste modellen shovels met de minste CO2 uitstoot. Ons uiteindelijke doel is om het zand volledig CO2 neutraal te lokaliseren, te winnen en op het middel van transport te krijgen.

Heeft u een vraag?


Kies betreffende locatie